Перший український “Оскар” вручать 20 квітня

21 Лютого 2017 09:40

Церемонія вручення першої Національної кінопремії, головним симовлом якої обрана статуетка Золота Дзиґа, відбудеться 20 квітня у Києві. Премію присуджуватиме Українська кіноакадемія, передає УНН з посиланням на сайт академії.
“Національна кінопремія — єдина в Україні премія в галузі кіно, що створена з метою популяризації національного кінематографа та видатних досягнень особистостей, які сумлінно працюють над створенням вітчизняних фільмів. Премія представлена у 14 номінаціях. Переможців визначають члени Української Кіноакадемії шляхом двоетапного голосування. Головним символом Національної Кінопремії обрана статуетка Золота Дзиґа, що втілює у собі стрімкість, невпинний розвиток та нескінченність”, – йдеться у повідомленні.
Як зазначається, переможці будуть оголошені під час урочистої церемонії вручення нагород Національної кінопремії, що відбудеться 20 квітня 2017 року о 19:00. Кожен переможець отримає статуетку Золота Дзиґа.
Для участі в Національній Кінопремії приймаються фільми, прем’єри яких відбулися в період з 1 січня 2016 року до 31 грудня 2016 року включно.
Фільми розглядаються у наступних номінаціях: Найкращий фільм, Краща режисерська робота, Премія ім. Ю. Г. Іллєнка, Найкращий актор, Найкраща актриса, Найкращий актор другого плану, Найкраща актриса другого плану, Найкраща операторська робота, Найкращий художник-постановник, Найкращий сценарист, Найкращий композитор, Найкращий документальний фільм, Найкращий анімаційний фільм, Найкращий короткометражний ігровий фільм.