Заходи з нагоди Всесвітнього дня соціальної справедливості на Переяславщині

20 Лютого 2017 14:43

Senfil.net

З нагоди Всесвітнього дня соціальної справедливості діти взяли участь у майстер-класі з виготовлення оберегів та вітальних листівок

Незабаром в усьому світі буде відзначатись День соціальної справедливості. Цей день започаткований Організацією Об’єднаних Націй з метою забезпечення соціальної справедливості, подолання перешкод, що виникли перед людьми через їх відмінності по статі, віку, расової, етнічної та релігійної приналежності, культури або наявності інвалідності.

16 лютого 2017 року в районному Будинку культури відбувся захід з нагоди святкування Всесвітнього дня соціальної справедливості. Мета заходу – донести принципи соціальної справедливості до юних мешканців Переяслав-Хмельницького району, не зважаючи на різні соціальні статуси. Так, діти з обмеженими функціональними можливостями, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування за одним столом взяли участь у майстер-класі з виготовлення оберегів та вітальних листівок, який провела викладач Переяслав-Хмельницького ДПУ ім. Г. Сковороди Оксана Смірнова.

Для присутніх батьків консультант, практичний психолог психолого-медико-педагогічної консультації відділу освіти Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації Віта Тарапон провела тренінг: «Психологічні аспекти патріотичного виховання дітей» та анкетування батьків.

Під час заходу транслювався відеоролик «Ми різні та ми рівні», який підготувала в.о. начальника відділу культури Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації Анна Скляренко.

До організації та проведення заходу залучились спеціалісти служби у справах дітей та сім’ї, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та відділу культури Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації. По закінченню кожна дитина отримала м’яку іграшку та солодощі.

Джерело: http://koda.gov.ua