Радикальна партія досі не оприлюднила звіт про використання держкоштів – КВУ

14 Лютого 2017 13:11

http://www.puls.md

Радикальна партія досі не оприлюднила свій фінансовий звіт про використання державних коштів.

Про це повідомив на брифінгу генеральний директор громадської організації Комітет виборців України Олексій Кошель.

Він нагадав, що партії, які отримали державне фінансування, мали подати звіт до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) оприлюднити фінансові звіти на своїх офіційних веб-сайтах. «На сьогодні ми отримали всі звіти, окрім Радикальної партії Олега Ляшка і «Опозиційного блоку, тому ми вважаємо, що дві партії, оскільки вони не оприлюднили свої звіти на офіційному сайті, вони порушили чинне законодавство», – сказав Кошель.

Він нагадав, що державне фінансування стартувало минулого року.

«За третій і четвертий квартал минулого року партіям було виділено з державного бюджету 167 млн грн. На 2017 рік на чотири квартали передбачається виділити 442 млн грн», – уточнив Кошель.

При цьому він нагадав, що «Опозиційний блок» відмовився від держфінансування. «Те, що робить зараз «Опозиційний блок» і публічно відмовляється від державних коштів, я вважаю, що це просто свідома робота з підриву самої ідеї державного фінансування», – сказав Кошель.

Щодо Радикальної партії, за його словами, за неоприлюднення звіту буде «покарання виключно моральне чи адміністративне».

Джерело: http://asn.in.ua