Середня зарплата в Київській області майже вдвічі нижча, ніж у столиці

30 Січня 2017 13:03
segodnya.ua

segodnya.ua

Найбільше в Україні отримують льотчики, найменше – листоноші та бібліотекарі

За останніми даними Державної служби статистики, які стосуються інформації за грудень 2016 року, середня номінальна заробітна плата штатних працівників підприємств, установ та організацій становила 6475 грн, що в 4 рази вище рівня мінімальної заробітної плати (1600 грн).

Найменша середня зарплата в Україні в грудні 2016 року склала 4600-4900 грн на місяць, а отримували її працівники сфери поштових послуг і кур’єрської доставки, сфери освіти, соціальної допомоги, охорони здоров’я, бібліотекарі та інші працівники культурних установ.

Також подібні низькі середні зарплати (4600-4900 грн) збереглися в сфері виробництва текстилю, одягу і шкіри, а також в професіях пов’язаних з водопостачанням та каналізацією.

А ось найвищі середні зарплати зафіксовані традиційно в сфері авіаційного транспорту – близько 27 тис. грн на місяць і сфері виробництва фармацевтичних продуктів та препаратів – 12800 грн.

Також в районі 11-10 тис. грн. в середньому отримують працівники галузі інформації та телекомунікацій, фінансової і страхової діяльності, а також – працівники наукової сфери. По регіонах найвищі середні зарплати незмінно отримують жителі столиці – 11 тис.

Водночас середня зарплата в Київській області майже вдвічі нижче – лише 6406 грн. Порівняно високі середні зарплати зафіксовані у працюючих в Донецькій області (частина, підконтрольна Україні) – більше 7 тис.

Найнижчі ж середні зарплати в Україні отримують працівники в Кіровоградській, Житомирській, Івано-Франківській, Тернопільській та Чернігівській області – в районі 4800 грн.

Також станом на 1 січня 2017 року заборгованість з виплати зарплати в Україні становила 1,791 млрд грн.

Хоча у грудні 2016 року борги із зарплати скоротилися на 10,6%, повідомляє Державна служба статистики України.

За даними Держстату, найбільше невиплачених зарплат в Луганській, Донецькій та Харківській областях – більше половини від загальної заборгованості.

Серед галузей основна частка загальної суми боргу припадала на промисловість – майже 74%, а також транспорт, складське господарство, поштову та кур’єрську діяльність – майже 10%.

Джерело: http://asn.in.ua