В Україні створили коаліцію «проти катувань»

17 Січня 2017 10:15
http://constituanta.blogspot.com

http://constituanta.blogspot.com

12 громадських організацій підписали меморандум про створення коаліції «проти тортур». Про це на прес-конференції оголосили директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Аркадій Бущенко та голова правління УГСПЛ Олександр Павличенко, передає кореспондент АСН.

До коаліції входять громадські організації Києва, Харкова, Одеси, Львова, Дніпра, Кропивницького, Луцька, Херсона, Чорткова (Тернопільська область).

«Головна мета коаліції – зменшити рівень катувань та поганого поводження. Існуючі правозахисні коаліції не охоплюють проблему тортур в повному обсязі і майже не ведуть захист прав людини у випадках конкретних порушень», – зазначив Євген Захаров.

У свою чергу Аркадій Бущенко наголосив, що особливої уваги потребують не стільки слідчі ізолятори і в’язниці, скільки місця, де утримуються люди, не пов’язані з вчиненням злочинів: геріатричні інтернати, психіатричні стаціонари. «У багатьох випадках в’язниця – це просто рай порівняно з такими закритими установами», – заявив він.

Джерело: http://asn.in.ua/