Експерт назвав головне політичне розчарування року

23 Грудня 2016 16:31
http://epicpew.com

http://epicpew.com

Українці розчаровані в політиці Президента України Петра Порошенка. Про це на круглому столі 23 грудня заявив політолог Олексій Якубін, передає кореспондент АСН.

«2016 рік можна назвати роком політичних розчарувань. По-перше, цей рік в черговий раз показав, якщо бізнесмен приходить у політику, він все одно залишається бізнесменом. Розвіяний міф про те, що великий і хороший бізнесмен може – це автоматично хороший політик… Весь рік пройшов у світлі постійних скандалів (починаючи від Panama Papers, закінчуючи «плівками» Онищенка. – АСН)… Зрощування влади і бізнесу все більше призводить до концентрації влади в руках президента. Незважаючи на те, що ми перебуваємо в моделі парламентсько-президентської республіки, концентрація президентської вертикалі колосальна», – заявив він.

За його оцінками, така концентрація влади в одних руках призводить «до деформації механізму прийняття рішень, які приймаються найчастіше на догоду економічним інтересам». «На цьому тлі збіднення українських громадян все більше посилюється. І збіднілі громадяни змушені все більше думати про те, як вижити в таких складних соціально-економічних умовах», – додав він.

Якубін впевнений, що навіть в умовах, коли політики всіляко намагаються заговорити і замовчати соціально-економічний порядок денний, це не вдасться: «Протестні настрої все одно будуть рости… Питання соціально-економічних аспектів буде основним і визначальним».