Ігри зі снігом – корисно і весело!

7 Грудня 2016 16:21
kosariev.com

kosariev.com

Випав сніг – усі на вулицю! Зимові рухливі ігри на вулиці для малюків цікаві та корисні, але вимагають контролю з боку дорослих, щоб дитина не переохолодилася і не захворіла. Рекомендується чергувати активні ігри з більш спокійним проведенням часу на свіжому повітрі.

Естафета на санках
Коли на вулиці невеликий морозець і сніг весело поскрипує під ногами, можна провести естафету для дітей на природі. Зробити її більш захоплюючою допоможе незвичайний спосіб пересування на санках – за допомогою лижних палиць. Для цього знадобляться санки, лижні палиці та прапорці за кількістю команд. Діти діляться на команди по 3-4 людини і займають позиції на гоночній трасі. Учасники стартують, стоячи на санках в повний зріст або на колінах, і відштовхуючись лижними палицями. По мірі проходження траси учасники передають одне одному естафету – прапорець. Перемагає команда, що першою досягне фінішної смуги.

Перегони на санчатах
Варіацією санної естафети для дітей взимку є перегони на санках, у яких використовуються найнеймовірніші способи пересування: традиційне катання парою, самостійне пересування на санках сидячи верхи і відштовхуючись ногами або лежачи на животі та відштовхуючись руками. Такі активні зимові ігри для школярів чудово розвивають силу і витривалість.

Гра «Взяття фортеці»
Ця забава – прекрасний варіант зимової активної гри на вулиці для школярів, що дозволяє спрямувати невгамовну дитячу енергію в конструктивне русло, а також розвинути спритність і відчуття рівноваги. В якості фортеці виступає невисокий сніговий пагорб з плоскою вершиною, на якій розташовуються 2-3 людини – захисники фортеці. Інші діти виконують ролі нападників, завдання яких – зіштовхнути захисників з вершини фортеці.

«Снайпери»
Які зимові ігри на свіжому повітрі можуть обійтися без улюбленої забави багатьох поколінь – сніжок? Поєднати приємне з корисним і зробити дитячі зимові ігри на вулиці більш безпечними допоможе гра «Снайпери». В якості мішеней використовуються намальовані кола на паркані або стіні будівлі. Щоб ускладнити завдання, можна запропонувати метання сніжок на час або по черзі правою і лівою рукою. Змагатися у влучності також можна шляхом збивання розставлених на невисокій стінці або сніжному валу цілей.

«Слід у слід»
Відмінним варіантом рухливої та в той же час досить мирної зимової гри служать незвичайні наздоганялки «слід у слід», грати в яку можна на свіжому снігу. Урізноманітнити і дещо ускладнити банального квача можна оригінальною умовою гри: той, хто наздоганяє, повинен переслідувати втікача, ступаючи строго слід у слід.

П’ятнашки на лижах
Середній і старшій віковій групі підійдуть зимові ігри та розваги для дітей на свіжому повітрі з використанням лиж. Оригінальні п’ятнашки допоможуть дітлахам краще освоїти навички ходіння на лижах і весело провести час. Для гри чітко позначаються межі майданчика, вихід за які перетворює гравця на ведучого. Всі учасники активно пересуваються по майданчику на лижах без палиць, а ведучий намагається наздогнати і «заплямувати» гравців.

Перетягування санок
Веселі зимові ігри та забави не виключають спортивних змагань на кшталт перетягування каната. Особливості погоди дозволяють дещо урізноманітнити умови змагання і перетягувати не канат, а один одного, сидячи на санках. Для гри знадобиться пара санок, мотузка і намальоване коло, діаметром приблизно 1 м. Санки з’єднуються мотузкою і встановлюються по обидві сторони від кола. Суперники сідають на санки і за командою намагаються втягнути санки супротивника в коло, при цьому дозволяється тільки відштовхуватися ногами від землі, не допомагаючи собі руками.

Формуючи програму зимових розваг для дітвори, пам’ятайте, що прогулянка на свіжому, морозному повітрі обов’язково повинна включати не тільки активні, але і більш спокійні зимові ігри для дітей на вулиці, такі як ліплення сніговика або малювання янгола на снігу.

Джерело: http://pustunchik.ua