У Києві відновив роботу Таврійський університет імені В.І. Вернадського

27 Вересня 2016 14:19
krymsos.com

krymsos.com

Таврійський національний університет імені В.І.Вернадського (Крим) розпочав навчальний процес 26 вересня 2016 року в місті Києві.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки, передає УНН.

“Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського відновлює свою роботу в м. Києві. Проект постанови про приєднання до університету Академії муніципального управління, навчальна база якої зможе задовольнити потреби обох ВНЗ, наразі проходить погодження профільних міністерств (Мінфін та Мінекономрозвитку вже погодили, зараз документ передано в установленому порядку до Мін’юсту). Постановою передбачено, що університет є правонаступником усього майна, прав та обов’язків Академії (у тому числі навчального фонду і гуртожитків)”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, допоки формальний процес приєднання триває, керівництво Академії погодилося надати свої лекційні аудиторії для навчання студентів університету.

“Крім того, керівництво Академії усіляко сприяє розміщенню студентів університету в своїх гуртожитках. За підтримки МОН також триває робота з тимчасового розміщення студентів університету в гуртожитках інших ВНЗ”, – сказано у повідомленні.

Вказано, що зважаючи на те, що процес зарахування студентів університету тривав до 20 вересня, МОН сподівається, що “найближчим часом ректорат університету надасть свої розрахунки щодо штатного розпису відповідно до наявного контингенту студентів, які навчатимуться в університеті”.

Повідомляється, що на території України здійснюють освітню діяльність ще 15 тимчасово переміщених ВНЗ з АР Крим та Донбасу.

“Завдяки спільній роботі ректорів цих ВНЗ з Міністерством освіти і науки України було створено всі необхідні умови для належної організації освітнього процесу та проживання студентів і викладачів”, – додали у МОН.