Київський метрополітен відмовляється від жетонів

9 Квітня 2019 23:21

У киян залишилось близько 200 днів, щоб відмовитись від жетонів. Адже останній день цьогорічного жовтня стане ще й останнім днем користування жетонами. Про це повідомляє прес-служба КП «Київський метрополітен».

Далі пасажири зможуть сплачувати за проїзд тільки електронними засобами, що зекономлять час та гроші. Тож у зв’язку з такими глобальними змінами, метрополітенівці вирішили відповісти на поширені питання киян.


 

Нечасто користуюсь метро, як краще оплачувати?

Для цього підходить Kyiv Smart Card, банківська карта та найоптимальніший варіант – картка метро. При поповненні картки на 50 поїздок, кожна з них коштуватиме 6,50 грн. замість 8 грн. Після використання поїздок картку можна повернути у будь-яку касу та отримати назад заставну вартість. Поповнювати зелену картку можна готівкою в автоматах на кожній станції, а також банківською карткою.


 

А як бути пільговим категоріям?

Пільговики столиці користуються підземкою виключно з Карткою киянина. Загальнодержавні категорії проходять через контроль з оригіналом посвідчення (довідки, навіть нотаріально завірені, не забезпечать безкоштовний проїзд).


 

Які умови для дітей?

Діти до 7 років мають право на безкоштовний проїзд. Таке право мають усі школярі столиці, але виключно за наявності учнівського квитка. Учні інших міст оплачують проїзд.


 

Е-квиток теж підходить для оплати?

Єдиний електронний квиток підходить для оплати проїзду в усіх видах громадського транспорту. Крім того, купивши одразу 50 поїздок, вартість однієї поїздки становитиме 6,50 грн. Оплатити проїзд е-квитком можна на кожній станції метро, скориставшись турнікетом з відповідною позначкою, а поповнити квиток пасажири можуть навіть он-лайн.