Микола Томенко: Ключовий інструмент демократії – повноцінні і конструктивні дебати

27 Березня 2019 09:25

Лідер політичної партії Громадський рух «Рідна країна» Микола Томенко розповів, що команда кандидата на пост Президента Анатолія Гриценка була ініціатором організації повноцінних європейських дебатів між лідерами  виборчих перегонів вже напередодні першого туру.

«Ми звернулися до діючого Президента Порошенка, Зеленського, щоб організувати дебати і обговорити ключові питання та представити свої команди перед  голосуванням 31 березня. Однак на сьогоднішній день маємо мовчання, що означає відмову – і від Порошенка, і від Зеленського. Більше того, ініціативи багатьох каналів їх провести виявила неготовність багатьох кандидатів говорити про реалістичні програмні речі та кадри на посади, на які призначає Президент».

Микола Томенко також зазначив, що на даний момент на програму телеканалу UA: Перший «Зворотній відлік», що проходить у форматі дебатів, були запрошені Олег Ляшко, Юрій Бойко та Анатолій Гриценко, але своє підтвердження про участь надав лише останній, і додав:

«Поки президентська кампанія буде процесом боротьби грошей, медіа ресурсів  та нереальних обіцянок, вона буде виглядати як шоу, де виборець не отримує повноцінну інформацію від кандидатів, тому і виважений вибір зробити не може.

У такому випадку неможливо спокійно йти на вибори і не турбуватись про долю України. Ключовий інструмент демократії – повноцінні і конструктивні дебати, саме вони повинні стати основним інструментом і в першому, і в другому турі Президентських виборів».