Анатолій Гриценко: Корупційне навантаження на бізнес необхідно зняти

11 Лютого 2019 16:27

Кандидат у президенти Анатолій Гриценко готовий провести лінію легалізації капіталу, щоб включити надходження внутрішніх інвестицій.

Про це він сказав під час дебатів із Андрієм Садовим.

«Треба, щоб банки стабільно тримались. Тоді з’являться гроші та нижча відсоткова ставка, доступна для кредиту економіки. Від президента та антикорупційної вертикалі залежить, щоб податки, які збираються, розподілялись прозоро», – сказав Гриценко.

Він підкреслив, що з бізнесу необхідно зняти корупційне навантаження. Це вивільнить до 400 млрд гривень, які дадуть можливість наповнити банки через внески людей і знизити облікову ставку.

«Із Українською Радою Бізнесу ми вивели податкову систему, в якій йдеться про податок на виведений капітал, на процедуру адміністрування податків», – розповів кандидат у президенти.

У той же час, за його словами, підприємців цікавить в першу чергу захищеність права власності та стабільність банківської системи.

«Ставка Нацбанку та відсоток, під який підприємцям зараз надають кредити, може давати можливість працювати тільки тим видам бізнесу, які неприйнятні – проституція, наркотики. Нормальний бізнес по тим ставкам працювати не може», – підкреслив Гриценко.