Курс на НАТО та ЄС підтримали 334 депутати

7 Лютого 2019 12:05

Фото: Євроінтеграційний портал

Народні депутати підтримали рішення про внесення змін до Конституції в частині зовнішньополітичного курсу України щодо вступу до ЄС і НАТО.

За відповідне рішення проголосували 334 депутати.

Законопроектом №9037 пропонується внести до Конституції зміни до преамбули, 3 статтей та перехідних положень щодо стратегічного курсу України на набуття членства в Європейському Союзі та в НАТО.

Зокрема абзац п’ятий преамбули після слів “громадянської злагоди на землі України” доповнити словами “та підтверджуючи європейську ідентичність Українського народу і незворотність європейського та євроатлантичного курсу України”.

Пункт 5 частини першої статті 85 пропонується викласти в такій редакції: “визначення засад внутрішньої і зовнішньої політики, реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору”.

Статтю 102 пропонують доповнити частиною третьою, згідно з якою “президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору”.

Статтю 116 планують доповнити пунктом 11: “забезпечує реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору”.

Читайте також: Для вступу до НАТО та ЄС запис в Конституції країні не шкодить, але й практичного результату не дає, – експерти “Рідної країни”

 

Джерело: ТСН