Прем’єра фільму про Василя Стуса запланована на осінь 2019-го року

29 Січня 2019 15:44

Фото: replyua.net

У прокат стрічка про видатного українського поета, борця за волю України вийде під назвою «Заборонений». 

– Наш фільм розкриє на великому екрані тему українського дисидентства. Сподіваємось, що наші колеги знімуть ще не один фільм про цих людей, адже ми знаємо про їхні долі так мало!, — зазначили автори фільму.

Картина розповідає про останні роки життя Василя Стуса, про його боротьбу з системою та про спроби опублікувати свою останню збірку віршів, яку він намагався передати з тюрми на волю. Значна частина сюжету розгортається у в’язниці, коли до поета приїжджає агентка КДБ, яка намагається тиснути на нього не силою, а психологічно, тривалими розмовами, в яких вона неймовірно майстерна.

Авторами сценарію є Артемій Кірсанов та Сергій Дзюба (вони ж написали сценарія для картини “Позивний “Бандерас”), продюсером — Артем Денисов. Головні ролі у стрічці виконують Дмитро Ярошенко, Олег Масленніков, Євгенія Гладій, Віталій Салій. Нагадаємо, раніше робочими на

звами для фільму були “Стус” і “Птах душі”.

Прем’єра фільму «Заборонений» запланована на осінь 2019-го року. Наразі картина перебуває на стадії постпродукції, тривають перемовини щодо дати релізу.