На День Соборності у Білій Церкві утворили Ланцюг Єдності та “живу” карту України

23 Січня 2019 11:27

Кількасотметровий Ланцюг Єднання, жива мапа України, перекличка тимчасово окупованих територій – так в Білій Церкві відзначили День Соборності України. В масових заходах взяло участь близько 600 осіб. На урочистому мітингу промовці наголошували на ролі Збройних сил України в збереженні соборної держави.

Утворений учасниками Ланцюг Єднання символічно поєднав площу з погруддям Тараса Шевченка і стелу з портретами Героїв Небесної Сотні та загиблих учасників АТО. Після завершення урочистостей до портретів загиблих героїв були покладені букети квітів. Традицію проведення цього флешмобу у Білій Церкві започаткувала “Молода Просвіта” ще в 2011 р.

Історична довідка. Біла Церква – районний центр на півдні Київщини, звідки почалося повстання під проводом Симона Петлюри і Володимира Вінниченка проти гетьманського уряду. Його результатом стало проголошення Директорії УНР і підписання Акту Злуки українських земель 22 січня 2019 року. Біла Церква є пунктом постійної дислокації 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців.