Вихідні в Києві

13 Квітня 2018 15:18

У Києві знову настають вихідні. За прогнозами, погода обіцяє порадувати теплом, а значить – не час сидіти вдома, адже в місті обіцяють багато цікавих подій. Сайт “Сегодня” традиційно зібрав гід по найбільш цікавим і пізнавальним з них, майже на все можна потрапити безкоштовно.

Liminal edition: виставка молодих львівських художників (Port creative hub, вул. Набережно-Хрещатицька, 10а)

В Port creative hub показують проект львівських молодих художників Liminal edition, що зображують момент руху і конфліктних і абсурдних ситуацій за часів соціальних потрясінь.

На виставці будуть представлені роботи художників, які походять з різних міст, проте зараз працюють в контексті сучасного львівського художнього процесу. Фотографії та відео зображають моменти руху, виявляють конфліктні і абсурдні ситуації. Автори відносяться до середовища молодих львівських художників, які працюють і проводять вільний час разом.

“Роботи, представлені на виставці, були створені в різний час і з різними мотивами. Деякі з проектів довготривалі, і ми покажемо тільки фрагменти, більшість робіт демонструються вперше” – розповіла куратор проекту Валерія Карпан.

Вхід безкоштовний.

“Лицарські бої в Стародавньому Києві” ( “Парк Київська Русь”, с. Копачів) “Парк Київська Русь” 14 і 15 квітня запрошує всіх здійснити подорож в епоху відважних лицарів Середньовіччя.

З 13:30 і до вечора буде проходити програма, присвячена лицарським боям. Гості побачать, які обладунки захищали середньовічних лицарів, більш того – їх можна буде навіть приміряти в костюмерній і самому відчути, як це – надіти на себе десятки кілограмів заліза.

Оцінити спритність лицарів можна буде під час лицарських турнірів і поєдинків. Воїни в обладунках продемонструють володіння різними видами середньовічної зброї. Також гості Стародавнього Києва побачать майстер-класи з володіння середньовічною зброєю, інтерактивну програму від пішого театру, насолодяться піснями від Весни і Руни.

Ціна квитка – 150 грн., Для пенсіонерів і студентів – 100 грн., Для дітей шкільного віку – 50 грн., Дошкільнята – безкоштовно. Курсують маршрутки з Києва від станції метро “Видубичі”.

Велошколи (Контрактова площа, біля пам’ятника Сковороді)

Тренери Асоціації велосипедистів Києва проводять безкоштовні заняття з безпеки руху. У 2018 року вони будуть проходити з 15 квітня по 23 вересня в різних районах столиці. Перший майстер-клас відбудеться в неділю, 15 квітня, на Подолі.

За дві години інструктори розкажуть і покажуть, як на велосипеді проїхати великі розв’язки, що означають дорожні знаки, як повернути ліворуч або проїхати кругової перехрестя.

Всі учасники велошколи отримають буклет “Правила дорожнього руху для велосипедистів” в подарунок.

Початок – о 11 ранку. Участь безкоштовна, але потрібно зареєструватися за посиланням: http://bit.ly/veloshkola.

Аніме-хід (Майдан Незалежності – Арсенальна площа)

У неділю, 15 квітня, з 12:30 по 16:30, пройде святковий парад, присвячений Дню Анімешіка. Шанувальники субкультури зберуться, щоб пройтися по центру столиці.

“Вас чекають власне хід з плакатами і кричалками, конкурси з розкішними призами, зупинки на фотозйомку і просто лампове спілкування з купою анимешников Києва”, – повідомили організатори свята.

Збір – о 12: 30-13: 00 біля стели з глобусом на Майдані Незалежності. Захід безкоштовний, вікових обмежень немає.

Artist talk з Бірте Кауфманн (Plivka, вул, Васильківська, 1, 3 поверх)

У неділю, 15 квітня о 15:00, в рамках воркшопу “Tell your visual story” пройде зустріч з фотографом Бірте Кауфманн.

Бірте Кауфманн – представниця Deutsche Fotografische Academie з 2016 року, викладає ряд воркшопів в Lichtblickschool. Її фокус зосереджений на репортажної, документальної і портретній зйомці.

Вхід вільний за попередньою реєстрацією

Водні прогулянки

У столиці в кінці цього тижня відкривається сезон прогулянок на катерах по Дніпру.

Відкриття сезону заплановано на ці вихідні. Судів поки буде небагато. Курсувати прогулянкові катери почнуть у міру наповнення пасажирами, але до травневих свят обіцяють запустити їх масово і за чітким графіком.

В кінці квітня

На набережній біля будівлі річпорту можна буде ще й гарненько підкріпитися. Там відкриється лаунж-зона, де відомі кулінари готуватимуть страви різних країн світу, на набережній встановлять столики. Обіцяють обладнати і сферичний кінотеатр. Організатори планують влаштовувати танцювальні вечірки, а також виступи відомих діджеїв. Діти зможуть покататися на атракціонах.

Еко-ярмарок

На відвідувачів чекає кулінарний майстер-клас, контактний зоопарк та лаунж-зона.

У неділю, 22 квітня, в Києві на Набережно-Рибальській дорозі, 3 пройде перша весняна еко-ярмарок, а також Family Market для всієї родини.

На відвідувачів ярмарку чекають домашня випічка, фреші, смузі, гарячі пироги і лимонади, овочі і фрукти.

У програмі фестивалю:

Кулінарний майстер-клас і авторські рецепти від переможця шоу “Майстер-Шеф” – кухаря Євгенія Клопотенко

Морквяний бар, де маленькі гості та їхні батьки зможуть спробувати свіжі морквяні соки, корисні перекуси і зарядитися вітамінами

Веселе і пізнавальне дитяче шоу від науково-розважального проекту “Еврика”

Контактний зоопарк, де можна буде погладити справжню носуху, пограти з кізочками і поросятами і завести безліч пухнастих друзів

Міні-автодром з прокатом машинок

Цікаві майстер-класи, які дозволять дітям по-новому поглянути на досліди і науку, а також відкрити для себе робототехніку

Лаунж-зона під відкритим небом з м’якими пуфиками

Креативні фотозони

Також організатори обіцяють безкоштовну анімацію, шоу мильних бульбашок, ігрові зони, спеціальну зону вбудованих батутів на бульварі, виступи вуличних музикантів і танці.

Час проведення – з 11:00 до 19:00, вхід – вільний.

Джерело: segodnya.ua