На Київщині затримали банду, яка пограбувала магазин і захопила заручників

26 Березня 2018 08:56

http://visnik-press.com.ua

Поліція Київщини спільно з працівниками СБУ затримали чотирьох осіб, які здійснили розбійний напад на магазин у Сквирському районі, а потім, тікаючи від правоохоронців, захопили заручників у Білій Церкві.
Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП Київської області

“Так, в с. Великополовецьке, що на Сквирщині, в одному з магазинів група невідомих чоловіків напала на продавця. Побили, зв’язали йому руки, ноги і викрали 14 тисяч гривень. Після чого зникли на автівці у невідомому напрямку. Під час проведення невідкладних оперативних заходів поліцейські встановили автівку злочинців та почали їх переслідувати. У місті Біла Церква, тікаючи від поліцейських, водій не впорався з керуванням і з’їхав у кювет – нападники кинулися тікати”, – йдеться у повідомленні.

Двоє із злочинців встигли забігти у під’їзд багатоповерхівки і заховались в одній з квартир, коли звідти виходили маленькі діти. “На благання їхньої бабусі злочинці відпустили дітей. Однак залишили в заручниках їхню бабусю. Незважаючи на всі їхні злочинні зусилля, працівникам поліції вдалося швидко визволити 75-річну пенсіонерку і затримати молодчиків”, – повідомили у поліції.

Невдовзі група реагування патрульної поліції затримала інших учасників нападу.

На момент затримання в автомобілі з іноземними державними номерами поліцейські виявили та вилучили речові докази.

Зловмисниками виявилися жителі Білоцерківського та Києво-Святошинського районів, 53, 38, 37-річного віку і наймолодшому учаснику злочинної групи 23 роки. Всі раніше судимі за скоєння тяжких майнових злочинів.

Читайте також: В Одесі затримали банду викрадачів людей
Підозрювані затримані у порядку ст. 208 КПК України та поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Наразі чоловіки підозрюються у скоєнні двох розбійних нападів. Працівники поліції перевіряють їх на причетність до скоєння інших злочинів на території столичної області.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України, ст. 147 (захоплення заручників) та ст. 162 (порушення недоторканості житла) Кримінального кодексу України.

Також розглядається питання щодо оголошення чоловікам підозри та обрання їм міри запобіжного заходу. Триває слідство.