Поліцейські Київщини затримали організовану злочинну групу наркоторговців

2 Березня 2018 09:22

http://visnik-press.com.ua

П’ятеро мешканців столичного регіону, четверо з яких – жінки, включно з раніше судимим за аналогічний злочин організатором, продавали наркозалежним жителям столиці та області наркотичний засіб – метадон і сильнодіючі лікарські засоби – сонат і димедрол.
Про це Цензор.НЕТ повідомили у відділі комунікації поліції в Київській області
У повідомленні зазначається: “Злочинці були озброєні переробленими пістолетами. Продавали наркотики з рук в руки і шляхом закладок.
Під час шести санкціонованих обшуків у домоволодіннях підозрюваних вилучено наркотиків на 800 тисяч гривень, а саме: 400 г метадону, 300 пігулок сонату та 300 пігулок димедролу. Також гроші, зброю, картки та мобільні телефони для координування наркотрафіку.
Начальник поліції Київщини Дмитро Ценов повідомив, що успішну реалізацію із затримання і документування протизаконної діяльності наркодилерів здійснили оперативники Управління протидії наркозлочинності поліції Київщини спільно з обласною прокуратурою. Правоохоронці попередньо провели близько 20 оперативних закупівель.
Зараз тривають невідкладні слідчі дії. Наркодилери затримані в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. До обрання запобіжного заходу вони перебуватимуть під вартою.
Слідче управління поліції Київщини проводить досудове розслідування у рамках відкритих кримінальних провадженнь за ч.3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України”.