Томенко розповів, як постраждають українці від Медичної реформи

31 Січня 2018 14:21

Лідер політичної партії “Рідна країна” Микола Томенко в ефірі телеканалу NewsOne розповів як постраждають українці від Медичної реформи.

Наші чиновники вважать, що документ, який набув чинності – це вже РЕФОРМА. А насправді РЕФОРМА – це системні зміни, які впливають на правові та інституційні засади, міняючи правила гри. Люди, при цьому, отримують покращення. Тому те, що там написано, жодного відношення до реформи не має.

Ключовим інститутом, який буде здійснювати реформу, стане місцеве самоврядування. Цей ключовий інститут отримав обов’язків фінансування в сотні разів більше, ніж коштів. Сьогодні їм передали на фінансування всі технікуми і систему освіти, бібліотеки й охорону здоров’я. Що роблять на місцях? Не чекаючи пояснень, вони скорочують все, що можна і не можна. Тільки в тих областях, де я нещодавно побував, людям тепер потрібно добиратися до лікаря 50 км і це при наших дорогах.

Виходить така ситуація, що хорошого для людей від реформи ми ще нічого не побачили, але система закриття закладів, або як її називають «оптимізація, вже відбувається.
Я проти підходу, коли хтось на рівні парламенту чи уряду приймає рішення, а ви там на місцях виконуйте як хочете.

Охорона здоров’я – це система, яка повинна контролюватись державою.

Після реформи постраждають всі. Сільське населення отримає скорочення медичних закладів, а міське – подорожчання послуг. Ніхто не розуміє як реформу здійснювати, і чим не адекватніша місцева влада, тим більше постраждає населення.

Джерело: ridna.in.ua