У Києві батьки звинувачують цирк “Кобзов” у зараженні дітей кором

10 Січня 2018 09:51

http://visnik-press.com.ua

Кияни, чиї діти побували на виставах пересувного цирку “Кобзов” наприкінці грудня 2017 року, пишуть у соцмережах про те, що їхні діти через відвідини розважального закладу заразилися кором.

Діти, які побували на виставі, потрапили до Київської дитячої міської клінічної інфекційної лікарні із діагнозом кір, повідомила на Facebook одна з мам постраждалої дитини Тетяна Клішина.

“Ми перебуваємо в дитячій інфекційній лікарні міста Київ за адресою вул. Дегтярівська, 23, з діагнозом кір. Все б нічого, з ким не буває. АЛЕ! Всі діти, що перебувають з нами в палаті (бокс №1) побували в одному і тому ж місці! Цирк “Кобзов” на Контрактовій площі! – розповіла Клішина.

Симптоми захворювання у всіх з’явилися в 29-31 числах грудня 2017. І всі хворі діти до одного (які з нами в палаті) відвідували цирк “Кобзов” у різні (що виключає випадкове зараження від того, хто під час вистави сидів поруч), в районі 20-25 грудня 2017 року”.

За словами жінки, усі хворі діти різного віку. Кір діагностували навіть тим, у кого було щеплення.

Наприклад, син Клішиної, за словами жінки, проходив вакцинацію від кору.

Слова Тетяни підтверджує Ольга Мірошніченко, яка виклала фото доньки й повідомила, що вони також були на виставі у “Кобзові” 23-24 грудня 2017 року, а тепер лежать у тій самій лікарні з кором.

“23,24 грудня був виступ у “Кобзов”. Після нього, діти, які там були, зараз перебувають із важкою формою кору в інфекційному відділенні.

Коли почали з’ясовувати, практично 90% всіх надійшли з 5-6 січня були на виставі в цирку 23-24 грудня. У маленьких діток важка форма кору. Є підлітки з кором навіть ті, кому робили від нього щеплення раніше”, – написала Мірошніченко у Facebook.