Замість традиційних овочів на Київщині вирощують їстівні квіти

28 Грудня 2017 15:19

Господарство «МоркваФерма» (Київська область) вирощує їстівні квіти, салати, зелень мікрогрін та кольорові коренеплоди.

Господарство вирощує їстівні квіти настурції, левиного зіву, нагідок, кабачків, цукіні, білі та сині квіти огірочника лікарського (бораго), повідомляє agrotimes.net.

«Також у нас росте кілька сортів їстівних чорнобривців: якщо їх правильно поєднувати з іншими продуктами, виходять незвичні страви яскраво-позитивного кольору», — зазначають власники господарства.
За їхніми словами, зелень мікрогрін забезпечує «МорквіФермі» прибуток у зимовий сезон, коли іншої зелені для продажу немає. Взимку її вирощують у технічному приміщенні, влітку — в тепличці для розсади.

«Із зелені мікрогрін ми робимо мікси: це молоді паростки соняшнику, редиски, капусти, дайкону, гороху. Також намагаємося освоювати нові культури. Споживачі сприйняли новинку дуже позитивно, адже завжди приємно купувати щось новеньке та готувати цікаві страви», — підкреслюють у господарстві.