На ділянці дороги Калита-Бервиця розпочалася вирубка дерев

28 Грудня 2017 12:55

На ділянці дороги Калита-Бервиця (0100609 /М-01/) розпочалася вирубка дерев, що викликало обурення мешканців розташованих поруч населених пунктів та спричинило низку питань до організаторів цієї вирубки.

Постійним користувачем вказаної ділянки є Служба автомобільних доріг у Київській області, а сама ділянка віднесена до лісництва ПрАТ «Комунтранс».

На запитання небайдужих громадян, особами, що здійснюють вирубку, був наданий лісорубний квиток (виданий ще 10.08.2017), згідно якого підлягає вирубці 3256 кубічних метрів деревини. Згідно даних, зазначених безпосередньо у лісорубному квитку, його було видано на підставі Акту спеціального лісопатологічного і санітарного обстеження пришляхових насаджень від 21.07.2017 та листа Державної екологічної інспекції, з якими ознайомитись не вдалося.

Безпосередньо вирубкою дерев займається ТОВ «АЛЛОН ЛТД», працівники якого надали довідку про укладений з квартирно-експлуатаційним відділом м.Луганська договір про постачання дров для забезпечення потреб військових частин та підрозділів Збройних Сил України, що задіяні до проведення Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

На сайті публічних закупівель prozorro.gov.ua  нам вдалось знайти вказаний договір (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-01-04-000866-b) . Під час ознайомлення з ним виявилось, що строк поставки дров становив 30 днів з моменту підписання договору (по двом позиціям) та до 25.03.2017 року (по іншим двом позиціям). А от згідно додаткової угоди строк поставки було збільшено до 31.12.2017 року, тобто ТОВ «АЛЛОН ЛТД» має  поставити продукцію в м.Славянськ та в смт. Донське Донецької області саме у вказаний строк. Питання своєчасного поставляння дров за договором з КЕВ м.Луганська та ТОВ «АЛЛОН ЛТД», власне, не має турбувати пересічного громадянина, оскільки це є питанням господарської діяльності договірних сторін.

Але виникає і інше питання – на якій підставі, за якими угодами та за якою вартістю ТОВ «АЛЛОН ЛТД» здійснює вирубку дерев?  Також на часі і питання щодо підозрілого збігу об’ємів деревини, що вирубується, адже за даними лісорубного квитка, маса дров’яної деревини становить 2258 м.куб, а за договором №12 від 13.02.2017, що був укладений між ТОВ «АЛЛОН ЛТД» та КЕВ м.Луганська, кількість деревини (дров) складає 2515 скл.м.

Таким чином, за дивним збігом обставин САД Київської області ще в серпні 2017 року приходить до висновку про необхідність санітарної вирубки дерев на ділянці дороги Калита-Бервиця. В той же час знаходяться підприємці, які зацікавлені в приблизно такому ж об’ємі деревини, що є предметом санітарної вирубки дерев. Як посадовці та підприємці знайшли один одного це вже залишається відкритим питанням, але хотілося б все ж таки дізнатись, яким чином та на підставі яких документів саме ТОВ «АЛЛОН ЛТД» вирубує дерева, в той час як лісорубний квиток отримала САД Київської області?