Обіцянки собі та 7 порад, як їх дотриматися

26 Грудня 2017 15:35
Фото dashek/Depositphotos

Фото dashek/Depositphotos

Кинути палити, не їсти після 18:00, щодня займатися англійською – ви вже готові махнути рукою на обіцянки, які урочисто дали собі перед Новим роком? Не здавайтеся, все вам до снаги.

Важливо не втрачати віри в себе та свою силу волі, а ще дивитися в майбутнє та не забувати про самовинагороду. Жадібність – теж годиться.

Корисні поради наводить The Huffington Post.

За статистикою, 17-те січня, це день, коли більшість людей капітулює та визнає, що не дотримається своїх новорічних обіцянок. І дарма, адже є лайфхаки, котрі в цьому допоможуть.

1
Повірте в те, що ваша сила волі – безмежна

Звучить як щось із психології нью-ейдж, але це справді так. Раніше дослідники вважали, що сила волі – це вичерпний ресурс. Бо існує таке явище як “виснаження его” – “розпорошення” енергії на прийняття дрібних рішень, внаслідок чого її потім бракне на щось важливе.

Припускалося, що з силою волі відбувається те саме, але останні дослідження це спростовують, пише Science of Us. Повіривши ж у те, що наш запас сили волі безмежний, ми скоріше досягнемо поставленої цілі.

2
Закладіться на гроші

Навіть із самим з собою. А ще існують спеціальні застосунки, які переказують певну суму грошей із вашого рахунку на благодійність, щоразу, коли ви, наприклад, пропустили тренування.

3
Подумайте про себе майбутнього

Учені вважають, що емпатія по відношенню до майбутнього себе здатна відігравати ключову роль у тім, як ми живемо в теперішній момент. Якщо ви замислитеся про те, як почуватиметеся в майбутньому, як те або інше вплине на ваш світ, це зміцнить ваш самоконтроль тут і тепер.

Не забувайте, що все, що ви робите зараз, ведете щоденник, займаєтеся спортом, відмовляєтеся від зайвого пундика тощо – це заради вас майбутнього. Вона чи він буде вам вдячний.

4
Залучіть товариша

Дослідники вважають, що люди, які займаються спортом із тваришами або беруть участь у змаганні з ними, тренуються більше. Якщо ваша новорічна обіцянка не пов’язана з фітнесом, ви можете писати другові “звіти” про свій прогрес або занотовувати його в свій щоденник.

5
Розбийте свою обіцянку на невеличкі обіцяночки

Секрет успіху в тім, щоби ставити перед собою маленькі та досяжні цілі, кажуть експерти. Замість розмитого “я худнутиму і їстиму здоровішу їжу”, зосередьтеся на конкретному і не такому лякаючому “на цьому тижні я приготую три здорових та корисних страви”.

6
Нагороджуйте себе

Здійснення мети часом здається таким далеким, тож не забувайте заохочувати себе в процесі. Наука каже, що “короткострокова” нагорода допомагає лишатися вірним довгостроковій цілі.

7
Знайте: ніколи не буває запізно

На січні світ клином не зійшовся. Якщо зірвалися, то не біда, зробіть паузу, якщо потрібно, переформулюйте чи змініть мету та пробуйте ще, не потрібно чекати 2018-го. На думку дослідників, зазнавши поразки, але відчуваючи, що ситуація під їхнім контролем, люди ще з більшою наполегливістю йдуть до своєї цілі.