Скільки вихідних мають люди в різних країнах світу

16 Грудня 2017 16:55

В Україні може зменшитися кількість державних вихідних – згідно із законопроектом, запропонованим Українським інститутом національної пам’яті, їх пропонують 9 замість наявних 11.

3 лютого Український інститут національної пам’яті запросив всіх охочих обговорити пропозиції до нового календаря державних свят.

Автори законопроекту пропонують відмовитися від вихідних 1-2 травня, а також замінити 8 березня на Шевченківський день (9 березня), День перемоги – на День пам’яті і примирення (8 травня), а понеділок після Трійці у травні-червні – на День сім’ї у вересні.

Свої пропозиції до проекту закону можна на public@memory.gov.ua до 1 березня 2017 року.

“Українська правда. Життя” запропонувала відповісти на 10 запитань тесту, щоб зрозуміти, скільки читачів та як ставляться до цих свят.

У різних країнах світу, за даними консалтингової компанії Mercer, кількість вихідних становить від 7 до 18 днів, йдеться на BirdInFlight.

Найбільше відпочивають в Колумбії та Індії, найменше – найменше Мексиці. У Китаї та Японії заведено так звані “золоті тижні” – кілька святкових днів разом з вихідними утворюють тиждень.

В Японії цей тиждень починається з Дня імператора Сева. У Китаї таких тижнів дві: святкування китайського Нового року (Свято весни) і День утворення КНР. Китайці відпрацьовують частина цих вихідних протягом року.

У країнах Азії довго святкують місцевий Новий рік– від 3 до 7 днів. В Японії майже немає знайомих нам свят, зате є дні гір, зелені, моря, культури і шанування старших.

Новий рік і католицьке Різдво – вихідні дні майже у всій Європі. У більшості європейських країн не працюють 1 травня: відзначають або День праці, або День весни.

Міжнародний жіночий день святкують тільки в Білорусі, Україні, Молдові та Росії.