Укрзалізниця запустила на Київщині нові електрички

14 Грудня 2017 10:27

УНН

З 12 грудня ПАТ «Укрзалізниця» для поліпшення обслуговування пасажирів запровадила «човниковий рух» електропоїздів за маршрутом Святошино-Клавдієво.

Як повідомила прес-служба компанії, за цим напрямком у пікові періоди перевезень вранці та ввечері курсуватимуть два додаткових модернізованих електропоїзди.

«Це пілотний проект та дещо новий формат перевезень для нашої держави, який на першому етапі плануємо опрацювати в Києві та області. Найближчим часом скоротимо інтервал між поїздами до 10-15 хвилин за рахунок збільшення кількості поїздів. При цьому всі поїзди будуть модернізовані капітально-відновним ремонтом», — наводить прес-служба слова в. о. голови правління товариства Євгена Кравцова.

Щодня за маршрутом Святошино-Клавдієво-Святошино електропоїзди «човниковим рухом» здійснюватимуть 12 рейсів (по шість уранці та ввечері). Перший потяг вирушатиме зі станції «Немішаєве» о 6:16 і прибуватиме на станцію «Святошино» о 6:47. Наступні рейси вирушатимуть: зі станції «Буча» о 7:14, зі станції «Немішаєве» о 7:36, зі станції «Клавдієво» о 8:37, зі станції «Немішаєве» о 8:56, зі станції «Клавдієво» о 10:06.

У зворотному напрямку електропоїзди здійснять шість рейсів, починаючи з 15:06 і закінчуючи о 19:31.

Поїзди зупинятимуться у Ворзелі, Бучі та в Ірпені. У перспективі перевезення у форматі «човниковий рух» можуть бути впроваджені і в інших регіонах України.

Нагадаємо, днями з’явився новий тимчасовий розклад руху електропоїздів, до якого включено й нові електрички.