Рибоохоронний патруль Київщини отримав відеореєстратори, біноклі та ліхтарі для роботи, – Держрибагентство

13 Грудня 2017 15:35

На початку грудня 2017 року рибоохоронний патруль Київщини отримав нову техніку для фіксації рибоохоронної діяльності та спостереження за дотриманням правил рибальства на водоймах. Йдеться про 24 нові відеореєстратори, 20 біноклів та 16 ліхтарів.

До функцій нагрудного відеореєстратора входить здійснення аудіо- та відеозапису, тривалістю до 7 годин, а також фотозйомка. Пристрій має автоматичний інфрачервоний світлодіод, робочий діапазон якого до 15 м, захист від потрапляння води (дощу, снігу тощо), вбудований GPS, USB та Wi-Fi.

“Відеореєстратори у патрульних будуть включені при будь-якому контакті з громадянами. Вони допоможуть точно фіксувати порушення правил рибальства та збуту, що є головним доказом в суді. Також фіксуватимуться факти супротиву з боку порушників, посягання на життя і здоров’я рибоохоронних патрульних”, – наголосив керівник рибоохоронного патруля Київщини Володимир Мухін.

Водонепроникні та протиударні біноклі, з кратністю збільшення – 10 та об’єктивом, діаметром 50 мм, має 94 м поля зору на відстані 1 км. Висока точність та чіткість зображення дозволить оглядати водойми та виявляти порушення. Ліхтарі з дальністю променя понад 500 м, 5 рівнями яскравості та водонепроникністю в IPX8 (занурення до 2 м) – нададуть можливість ефективно виконувати покладені службові обов’язки у темну пору доби.

В Держрибагентстві зазначили, що використання відеореєстраторів сприятиме підвищенню відповідальності та відкритості посадових осіб під час виконання службових обов’язків, рівню довіри населення та забезпечить об’єктивний розгляд скарг щодо дій рибоохоронних патрульних. Також пристрої є необхідними для стабільної та безпечної роботи рибоохоронних патрульних.

Джерело: http://darg.gov.ua/