На Київщині готують подорожчання тарифів на проїзд у маршрутках

13 Грудня 2017 10:26

Фото: Київпастранс

У зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати і стрибка готівкового курсу долара в наступному році на Київщині очікується підвищення вартості проїзду на міжміських маршрутах. Про це розповів виконавчий директор «Асоціації автоперевізників Київської області» Олексій Павленко.

«Підвищення тарифів буде розраховуватися індивідуально для кожного перевізника. У кожного своя технічна, фінансова складова.

Але з огляду на, що курс долара на наступний рік закладено Нацбанком в сумі 29,3 гривні, зросте вартість палива і вся технічна складова автобусів – запчастини, вузли, агрегати, витратні матеріали. Підвищиться також розмір мінімальної заробітної плати – на початку 2018 року до 3700 гривень, а до кінця наступного року – до 4100. Це все впливає на складання тарифів на проїзд», – розповів Олексій Павленко.

За його словами, підвищення тарифів в наступному році неминуче.

«Не думаю, що ціна стане настільки високою, що люди не зможуть користуватися громадським транспортом. До того ж на нашому «тіньовому ринку» багато альтернативи і є можливість за одним напрямком користуватися послугами різних приватних перевізників», – резюмував Павленко.

Середня вартість проїзду в приміській маршрутці варіюється від 10-12 грн (така вартість проїзду в Вишневе або Бровари) до 90-120 грн. За 90 грн можна доїхати в Таращу, а ось поїздка в Тетіїв може обійтися сьогодні близько 100 грн. На популярне білоцерківське напрямок ціни стартують від 50 грн.

Нагадємо, раніше повідомлялось, що перевізники Києва вже заявили, що в 2018-му році вартість в маршрутках столиці підвищиться до 9 гривень.

Джерело: https://glavcom.ua