Голова сільради вимагав «відкат» за ремонт дороги на Київщині

17 Листопада 2017 12:49

http://visnik-press.com.ua

Оперативники Управління захисту економіки в Київській області Національної поліції викрили факти протиправної діяльності голови однієї з сільрад.

Як повідомляє департамент захисту економіки Національної поліції України, посадовець організувала злочинну схему «відкатів» від суб’єктів господарювання, а також, спільно з комерційними структурами, і злочинну схему розкрадання коштів місцевого бюджету, виділених на ремонт автошляхів.

«Сьогодні, 16 листопада, оперативники Управління захисту економіки в Київській області Нацполіції, слідчі Головного управління поліції в Київській області за процесуального керівництва прокуратури Київської області затримали посадовця під час передачі першої частини неправомірної вигоди – 50 тисяч гривень. Голову сільради затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Крім того, правоохоронці провели санкціоновані обшуки у приміщеннях комерційних структур, задіяних у злочинній схемі розкрадання коштів місцевого бюджету», – йдеться у повідомленні.

Так, у межах кримінального провадження оперативники та слідчі за процесуального керівництва прокуратури встановили, що голова сільради запропонувала представникові товариства надати депутатові цієї сільради 120 тисяч гривень неправомірної вигоди, що становить 2 % від суми укладених договорів на проведення будівництва дороги в селі (6 мільйонів гривень). За визначену суму пообіцяла не втручатися та не перешкоджати здійсненню господарської діяльності.

Процесуальні заходи проводилися в межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та за ч.3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Джерело: zik.ua