На Київщині в Дніпро випустили близько 3 тонн малька білого амура, товстолоба, коропа та щуки

7 Листопада 2017 11:30

http://capeandislands.org

1 листопада у м.Києві відбулося зариблення р.Дніпро. Малька було випущено на острові «Венеціанський», біля мосту метро. Організаторами акції став Міжнародний Благодійний Фонд охорони навколишнього природного середовища України та мережа магазинів «ВоблерОк». Зариблення здійснювалось за кошти китайської компанії Beijing HaiRan Import & Export Trading Co. Ltd.

До водойми було випущено по 1 100 кг товстолоба та білого амура, 500 кг коропа та 125 кг щуки. Середня штучна маса вселених дворічок становить 300-400 г. Дані види риб були обрані не випадково. Рослиноїдні види є біологічними меліораторами водойми, а щука являється бажаним трофеєм для будь-якого рибалки-любителя та спортсмена.

Нагадуємо, з 1 листопада діє заборона на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах. У разі затримання порушників вони будуть притягуватись до відповідальності, згідно з чинним законодавством.

Київський рибоохоронний патруль закликає бути відповідальними та дотримуватися правил рибальства. Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства чи збуту біоресурсів – прохання оперативно повідомляти на всеукраїнську безкоштовну «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50 або на «гарячу» лінію Київського рибоохоронного патруля 068-642-80-26.

Джерело: http://darg.gov.ua