На Київщині відбувся фестиваль історичного середньовічного бою “Шпора-фест”

31 Жовтня 2017 16:37

Quora

Важкі обладунки, зброя і запеклі бої. На Київщині відбувся фестиваль історичного середньовічного бою “Шпора-фест”. Випробувати свої сили приїхали клуби з різних областей України. Показали свою майстерність і світові чемпіони.

Перед початком турніру бійці допомагають один одному впоратися з обладунками. На бої налаштовані позитивно.

“Незважаючи на все це уже слава богу вид спорту у нас в Україні. Тому до цього заходу треба відноситися ще й по-спортивному. Тобто, спортивна поведінка, спортивна етика. Ну і звичайно ми бажаємо перемоги кожному з учасників, але собі в першу чергу”, – говорить Сергій Прокопенко, учасник турніру.

Так само позитивно і впевнено налаштований і Андрій – чемпіон світу, член збірної України, яка торік виборола перше місце на чемпіонаті світу з історико-середньовічного бою в Барселоні. Тоді, вперше за 8 років Україна здобула перемогу, обійшовши у фінальному поєдинку свого головного суперника Росію. Для Андрія це вагомий здобуток.

“Це є історичне таке збагачення, це є витривалість, це є сила духу. І для мене воно несе як історичну цінність, так і фізичну”, – говорить Андрій Андрусик учасник турніру.

Організатори кажуть фестиваль має свою мету.

“В першу чергу це повинно бути цікаво молодим людям, тому що це можливість зайнятості, це таке альтернативне дозвілля”, – говорить Марина Попатенко, співорганізатор фестивалю.

“Так, це травматичний спорт, але це краще, ніж, вибачте, скажу грубо, бухать і потім битися в барах. Ти вийшов, ти в обладунках, ти розумієш, що ти можеш викластися фізично і ти можеш отримати ту порцію адреналіну, яку ти хочеш”, – говорить Андрій Янченко, співорганізатор фестивалю.

А от зовсім юним глядачам більше до вподоби стріляти з лука. Лицарі їх не вражають.

“Як тобі лицарі в обладунках? – Не сильно. В них важке все”.

Найвидовищнішою частиною турніру стали масові бої.

Хоч усі учасники досвідчені і сильні, перемогу здобув історичний клуб із Тернополя. Та розслаблятися ніхто з учасників не планує. Попереду нові турніри та поєдинки.