7 аргументів, чому ранок треба починати зі склянки теплої води

26 Жовтня 2017 10:58

Фото Depositphotos

Не кава і не чай, а склянка теплої води має бути першим, що випиває людина уранці, наполягають лікарі. Вона покращує травлення, уповільнює старіння та навіть помагає схуднути.

7 цікавих фактів про “напій життя” дієтолог Стелла Метсовес розказала сайтові Lifehack.

1
Попереджає передчасне старіння

Накопичення токсинів у організмі змушує його старіти швидше, до того ж, завдяки їм ми стаємо вразливішими до хвороб. Тепла ж вода токсини з нашого тіла вимиває, а ще підвищує еластичність шкіри.

2
Полегшує біль

Тепла вода – дієві ліки від спазмів будь-якого типу, зокрема від болю під час менструацій. Вона розслабляє м’язи та покращує циркуляцію крові в капілярах.

3
Помагає скидати вагу

Випита натщесерце тепла вода підвищує температуру вашого тіла, що, в свою чергу, прискорює ваш метаболізм. Іншими словами, ваше тіло упродовж дня спалить більше калорій.

Додавши ж до теплої води трохи лимону, ви поможете організмові розщеплювати жирову тканину. А завдяки тому, що лимон містить пектин, вам не так сильно хотітиметься їсти.

4
Покращує травлення

Склянка теплої води зранння як слід простимулює вашу систему травлення. А от коли ви запиваєте їжу холодною водою, вона робить олії та жири, котрі ви щойно спожили, густішими, вони накопичуються, і організмові складніше їх перетравити.

5
Поліпшує циркуляцію крові

Цьому сприяє і зменшення кількості токсинів, які “вимиває” тепла вода, і розслаблення м’язів.

6
Помагає при закрепах

Ця проблема часто зумовлюється недостатньою перистальтикою кишечнику – а її може викликати брак води в організмі.

7
Допомагає заснути

Цей пункт, звісно ж, про те, що пити теплу воду корисно не лише вранці. Нею можна запивати вечерю або просто пити перед тим, як лягти в ліжко. Вона допомагає тілу розслабитися та заспокоює нервову систему. До того ж, серед ночі ви не прокинетеся з відчуттям голоду, а вранці встанете з відчуттям оновлення.

Нагадаємо, тіло може сигналізувати про те, що йому бракує води, не лише відчуттям сухості в роті. Наприклад, про дегідратацію може говорити втома чи головний біль.