За п’ять днів на Київщині зникло дванадцять дітей

19 Жовтня 2017 11:28

http://visnik-press.com.ua

Сьогодні, 18 жовтня, у поліції повідомили, що за останні п’ять днів до поліції надійшло 10 повідомлень та заяв про зникнення дванадцять дітей, полісмени розшукали та повернули додому десятьох з них

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з посиланням на сторінку Головного управління Національної поліції в Київській області у Facebook.

Упродовж п’яти днів на лінію “102” до відділів поліції столичного регіону надійшло 10 повідомлень та заяв про зникнення 12 дітей. Працівники поліції оперативно розшукали та повернули до домівок десятьох неповнолітніх.

Про зникнення 17-річна жительки міста Тараща повідомила її матір. На пошуки учениці 9 класу були орієнтовані групи реагування патрульної поліції, громадськість. Поліцейські за кілька годин після зникнення знайшли дівчину разом з її подругою, коли ті прогулювалися місцевим парком. Працівники Таращанського відділення поліції повернули дитину додому, а відносно батьків склали адміністративний протокол про невиконання батьківських обов’язків.

Також до поліції Київщини звернулась жителька села Лизогубова Слобода Згурівського району із заявою про те, що її 15-річна донька вкотре пішла з дому.

У школярки не склалися стосунки зі своєю матір’ю та вітчимом, тому вона шукала розради поза родинним колом. Почала цікавитися літературою та соціальними сторінками в Інтернеті, які пропагують смерть. Зокрема працівники поліції встановили, що вона була причетна до суїцидальної групи “Синій кит”. Кожного разу працівники поліції оперативно розшукували втікачку та повертали до домівки. З нею постійно працюють психологи, однак рідна матір на неї має негативний психологічний тиск, що змушує дитину знову тікати.

Цього року дівчина в Інтернет-мережі познайомилась з 17-річним хлопцем з Хмельниччини і останні кілька разів вона тікала до нього. Тож цього разу неповнолітню втікачку відшукали швидко, незважаючи на те, що вона переховувалась у столичних хостелах, потім маршрутним автобусом прибула до Хмельницька. Там її затримали поліцейські-колеги і передали ініціаторам розшуку – працівникам ювенальної превенції поліції Київщини. Відносно матері дитини складено адміністративний протокол за ст. 184 КУАП (невиконання батьками або їх особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей).

Наразі працівники поліції спільно зі співробітниками прокуратури, з представниками соціальної служби із захисту дітей, лікарями-психологами вирішують питання про поміщення до реабілітаційного центру 15-річної дівчини, на що вона вже дала свою згоду. Також вирішується питання про позбавлення матері батьківських прав.

Працівники поліції продовжують оперативну роботу щодо встановлення місцезнаходження ще двох неповнолітніх дівчат, які у черговий раз втекли від дорослих.