У МОН розповіли, ким вирішили стати цьогорічні першокурсники

15 Вересня 2017 15:33

studway.com.ua

На початку навчального року Міністерство освіти і науки вирішило підбити підсумки й поділитися даними, які спеціальності у вишах були найпопулярнішими серед цьогорічних українських першокурсників.

За даними відомства, під час вступної кампанії-2017 найбільш популярними серед вступників на бакалаврат були спеціальності “Філологія” (85526 заяв), “Право” (74055) та “Менеджмент” (59393).

Також серед лідерів “Медицина”, “Комп’ютерні науки”, “Туризм”, “Середня освіта”, “Психологія” і “Економіка” (від 46 тисяч до 40 тисяч заяв).

Замикає Топ-10 спеціальність “Інженерія програмного забезпечення” – 33 тисяч заяв.

“Ми бачимо, що традиційно такі спеціальності як “Право”, “Менеджмент”, “Туризм” та “Економіка” залишаються одними із найбільш популярних у абітурієнтів навіть при тому, що вони на них немає попиту на ринку праці”, – розповів директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

Найменш популярною спеціальністю цього року виявилося “Богослов’я” (185 заяв без урахування духовних ВНЗ) та “Гідроенергетика” (193).

“На жаль, серед найменш популярних спеціальностей залишаються й ті, які зараз потрібні на ринку праці, наприклад, спеціальність “Атомна енергетика”, – пояснив Шаров.