Глава Київоблради може прикривати незаконний медичний тендер на 20 млн грн – ЗМІ

5 Вересня 2017 17:05

http://visnik-press.com.ua

У Київській обласній раді на 16-й позачерговій сесії вирішили розглянути питання про звернення до державних інстанцій нібито через тиск з боку правоохоронців Київської області. Про це повідомляє “Апостроф”, передає УНН.
За інформацією журналістів, ініціатором питання є голова Київоблради Анна Старикова.
При цьому, причина такої ініціативи пов’язана з кримінальною справою за фактом спроб місцевих чиновників провести незаконний багатомільйонний тендер із закупівлі виробів медичного значення.
“Після спроби провести незаконний тендер на закупівлю неякісних медичних засобів для двох обласних установ, правоохоронці заблокували рахунки місцевого казначейства і почали кримінальне переслідування всіх причетних”, – пише видання.
Так, кримінальне провадження було відкрито за фактом проведення тендеру ТОВ “Виробниче об’єднання “Тетерів” на закупівлю неякісної медичної продукції на суму 20 млн грн.
Слідчі викрили чиновників в спробах організувати схему привласнення бюджетних коштів. І щоб не допустити перерахування державних грошей за неякісний товар, правоохоронці заблокували казначейський рахунок розпорядника бюджетних коштів в рамках програми Київоблради “Забезпечення надання домедичної допомоги і першої медичної допомоги в установах, закладах та організаціях спільної власності на 2017 рік”.
Про це потенційні одержувачі неякісного товару, а саме “Київська обласна клінічна лікарня” та Департамент охорони здоров’я КОДА, були завчасно проінформовані. У зв’язку з цим, останні ухвалили рышення про скасування незаконного тендеру і повторне проведення закупівель.
“Однак, незважаючи на це, в Київській облраді як і раніше намагаються перерахувати бюджетні гроші на рахунки ТОВ “Виробниче об’єднання “Тетерів”. У кулуарах подейкують, що власник даної фірми, Бондарєв, особисто і неодноразово відвідував Старикову щодо згаданого питання”, – зазначають журналісти.
Повідомляється, що правоохоронці області встигли провести на підприємстві Бондарева низку обшуків, в рамках яких було вилучено та арештовано незаконно виготовлені вироби медичного призначення (гемостатичний засіб “Кровопласт”).
“За результатами експертизи вилученої продукції та документації, Держлікслужба України дала висновок про те, що вищезгадані медичні вироби були виготовлені з порушенням і не можуть маркуватися знаком відповідності технічним регламентам – а значить, є неякісними і можуть становити загрозу для здоров’я пацієнтів”, – резюмує видання.