Українські студенти вже вибороли 36 медалей на ХХІХ Всесвітній літній Універсіаді

30 Серпня 2017 09:14

http://koda.gov.ua

Наразі збірна України посідає 6 сходинку серед інших країн і має на рахунку 36 медалей, повідомляє МОН.

24 серпня вкотре переміг студент Рівненського державного гуманітарного університету Михайло Романчук, який вже має золоту та срібну нагороди з плавання.

Хлопець здобув чергове “срібло” на дистанції 800 метрів вільним стилем. На такій же дистанції студент Запорізького національного університету Сергій Фролов виборов “бронзу”.

Золоті нагороди України 25 серпня примножила студентка Харківської державної академії фізичної культури Ірина Деха. Дівчина стала чемпіонкою Універсіади з важкої атлетики у ваговій категорії до 90 кг.

Цього ж дня срібну скарбницю медалей України поповнила і студентка Тернопільського національного економічного університету Ольга Ляхова, що стала другою з бігу на дистанції 800 метрів.

Олена Колісниченко з Рівненського державного гуманітарного університету виборола “бронзу” на дистанції 400 метрів з бар’єрами.

У плаванні відзначився студент Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Г. Сковороди Андрій Хлопцов. Він здобув срібну медаль на дистанції 100 метрів батерфляєм.

26 серпня золоті нагороди для України принесли легкоатлетки, які виграли командний залік з ходьби на дистанції 20 кілометрів, та Інна Кашина, що має індивідуальне “золото” на цій дистанції. На такій же дистанції чоловіча збірна виборола бронзову медаль.

“Бронзу” також здобула з плавання і студентка Полтавського педагогічного університету ім. В.Г. Короленка Марія Лівер – вона перемогла на дистанції 50 метрів у стилі брас.

27 серпня десяте українське “золото” Універсіади вибороли майстри стрибків у воду.

Так, нагороди завоювали представники Луганського національного університету ім. Т. Шевченка Олександр Горшковозов та Анастасія Негода.

Студенти відзначилися чемпіонським результатом у командній серії МІКС (обидва учасники почергово стрибають тричі з триметрового трампліна і десятиметрової вишки).

У передостанній день Універсіади, 28 серпня, золоті медалі виграли українська команда художніх гімнасток та легкоатлетка Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова Оксана Окунєва. Дівчина стала першою у стрибках у висоту з результатом 197 сантиметрів.

Цього ж дня срібними медалістками стали команда легкоатлеток в естафеті 4х400 метрів та студентка Національного університету фізичного виховання та спорту Ірина Геращенко у стрибках у висоту.

Бронзові ж нагороди для України здобули жіноча команда з волейболу та ушуїстка з Національного університету фізичного виховання і спорту України Ілона Ольховик.

29 серпня українські студенти поповнили медальну скриню ще двома нагородами з художньої гімнастики.

Так, у вправах з булавами Катерина Луценко з Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту стала срібною призеркою. А у вправах з обручем вона виборола “бронзу”.

ХХІХ Всесвітня літня Універсіада стартувала 19 серпня і закінчиться 30 серпня.