Поліцейські Київщини ліквідували одну з найбільших мереж борделів у Києві та області

22 Серпня 2017 13:43

http://visnik-press.com.ua

Поліцейські Київщини ліквідували одну з найбільших мереж борделів у Києві та області. Місячна виручка злочинців сягала понад мільйон гривень.

Про це інформує Головне управління Нацполіції у Київській області у четвер.

«Мережа борделів, де надавалися різноманітні сексуальні послуги, функціонувала упродовж трьох років. Окрім цього, там клієнтам збували наркотичні засоби «метадон» та «амфетамін», – йдеться у повідомленні.

Оскільки у масштабній операції брали участь дві сотні обласних правоохоронців з числа оперативників Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, бійців полку «Миротворець», співробітників прокуратури та васильківських поліцейських, можна припустити, що основна частина затримань сутенерів припадає на райцентр Васильків.

Зокрема, правоохоронці затримали 12 осіб – 53-річного організатора, диспетчерів та водіїв-охоронців, які доправляли повій за адресами, забезпечували їхню охорону та виконували функцію інкасаторів.

Торгівці тілом залучили до свого бізнесу 35 повій різного віку. Дівчата надавали послуги сексуального характеру клієнтам як у притонах із цілодобовою охороною, так і на виїзних замовленнях. За порушення дисципліни з них стягували штрафи.

«Наприклад, за «неякісне» обслуговування клієнта та отримання від нього скарги повії сплачували сутенерам штраф – 3 тисячі гривень. Прирікання з диспетчером-адміністратором – 1 тисяча гривень, невихід на робочу зміну або відмова у обслуговуванні клієнта – 2 тисячі гривень», – йдеться у повідомленні.

Начальник Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, поліції Київщини Андрій Ткач поінформував, що одночасно було проведено 27 санкціонованих обшуків. Вилучено гроші, вогнепальну зброю, наркотики, банківські картки, блокноти зі списками клієнтів і графіками чергування дівчат, диспетчерів, водіїв, охоронців і 9 автомобілів, які використовувались для функціонування злочинного бізнесу.

Наголошується, що для отримання шалених прибутків та постійного оновлення клієнтської бази та фото нових дівчат залучили чотирьох осіб, які відповідали за розробку та функціонування рекламних веб-сайтів у мережі Інтернет і розповсюдження візитівок.

Наразі триває комплекс слідчо-оперативних заходів. Відкрито кримінальні провадження за ч.2 ст.302 (Створення або утримання місць розпусти і звідництво) та ч.3 ст.303 (Сутенерство або втягнення особи до занять проституцією) Кримінального кодексу України.