“Тисяча агентів Гройсмана” за 100 мільйонів євро!

21 Серпня 2017 09:41

zn.ua

Коли прочитав про чергову «унікальну» реформу уряду — відразу відзначив простоту і водночас геніальність плану Гройсмана.

По-перше: тисяча нових держслужбовців за наші, бюджетні, та 100 мільйонів євро від ЄС буде прямо підпорядкована міністру КМУ, тобто, фактично — Гройсману!

По-друге: функції тисячі «агентів змін», а точніше «агентів Гройсмана» полягають у піар-роботі на підтримку очільника уряду. Тобто, фактично, відбудеться набір таких собі публічних «гройсманоботів».

По-третє: нові високооплачувані «агенти»-держслужбовці за кошти ЄС і старі кадри держслужбовців, по суті, — це поділ чиновників на два сорти: і за статусом, і за оплатою. А це є неправильним як з міркувань етики, так і з погляду на концепцію оптимальної моделі управління державою.

По-четверте: фінансування державних службовців з-за кордону (нагадаю, що іноземне фінансування партій прямо заборонено законодавством) суперечить принципу захисту національних інтересів та провокує лобіювання інтересів насамперед іноземних держав та їхнього бізнесу.

По-п’яте: закріплення експертних та аналітичних функцій моніторингу та визначення стратегій за так званими новими директоратами ставить перед потребою ліквідації десятків вітчизняних науково-дослідних та експертних інституцій в системі уряді, на які до цих пір покладалися ці функції…

А, до речі, як там «чорні сотні» Гройсмана, які повинні були зупинити корупцію на митниці? Допомагають вінницькому другу Гройсмана — Продану – вже очолювати «митну корупцію»?!