В Обухові виставлятимуть давні карти Київщини

18 Серпня 2017 13:26

В Обухівському районному краєзнавчому музеї розпочато експонування виставки копій оригінальних карт з колекції Державного архіву «Київщина на картах ХVІ-ХІХ століття». Виставка присвячена 85-річчю утворення Київської області, вона перебуватиме в Обухові до 22 серпня. У вівторок, 15 серпня о 10 год. 30 хв. відбудеться офіційна презентація виставки. Головна її концепція: Київщина – Україна – Європа – Світ.

Громаді вперше буде представлено 17 карт, найдавніша з яких датована – 1540 роком, а найсучасніша – 1903 роком. На картах в історико-картографічному аспекті подається розвиток Київщини як одного з головних регіонів тогочасної України. Експозиція складається із декількох розділів: Дворянські садиби. Церковні та монастирські володіння, села, селища, містечка. Повіти Організатори виставки мали за мету популяризувати історичний потенціал та культурне значення Київщини, підтвердити значення внеску України у загальноєвропейську історію та культуру,

Протягом квітня-грудня зазначена виставка експонується у районах та містах Київської області.

А сьогодні до до свята Медовий Спас в Обухові провели ярмарок меду і продукції бджільництва. Цьогорічний мед та продукцію бджільництва Київщини, вироби гончарства, можна було придбати під час ярмарку.

Анна Нечипуренко