Аеропорт “Бориспіль” не може співпрацювати з Ryanair

14 Липня 2017 15:30

www.oaklandairport.com

Генеральний директор аеропорту “Бориспіль” Павло Рябікін заявив, що договір авіакомпанією Ryanair підписуватися не буде через розбіжності у законодавстві

Про повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з посиланням на “LB.ua”

Міжнародний аеропорт “Бориспіль” не може піти на виконання ряду умов найбільшого європейського лоукостера авіакомпанії Ryanair через те, що вони суперечать законодавству, заявив генеральний директор “Борисполя” Павло Рябікін на прес-конференції.

За його словами, вимоги авіакомпанії в частині надання безкоштовних аеронавігації, стійок реєстрації, стоянок для таксі, площ для реклами, безкоштовних офісів для продажу авіаквитків і безкоштовних офісів для служби оренди автомобілів, а також безкоштовної оренди площ в терміналі і безкоштовної системи прийому багажу не відповідають законодавству України.

Виконання вимог Ryanair може нанести збитки аеропорту в розмірі 2 млрд грн на рік, стверджують у “Борисполі”.

“Я можу заявити, як менеджер державного підприємства, що цей контракт нам не вигідний”, – зазначив він.

Нагадаємо, що 5 липня “Бориспіль” заявив про підписання договору з найбільшим лоукостером Європи – Ryanair.

Ryanair заявив про свій вихід на український ринок 15 березня. Згідно з оновленим розкладом польотів, лоу-кост планує почати польоти з “Борисполя” 6 вересня. Першим буде відкритий рейс Київ-Лондон (Станстед), пізніше лоу-кост почне польоти до Києва з Манчестера, Ейнтховена і Скавста.

Виходячи з опублікованого розкладу, Ryanair розраховує виконувати по п’ять рейсів на тиждень з “Борисполя” до Лондона.