«Київщина – колиска моє душі»

13 Червня 2017 13:57

http://koda.gov.ua

Відзвучали оркестри, відспівали пісні та відтанцювали шалену кількість живих та яскравих танців творчі аматорські колективи Київщини, яка в цьому році відзначає 85 років.

Проходить масштабний культурно-мистецький проект, ідейним засновником якого став Київський обласний центр народної творчості. Назва його була така ж багатоголосна та мелодична – «Київщина – колиска моє душі».

Мета акції полягала в консолідації громади Київщини, впровадження ефективної регіональної політики щодо популяризації надбань в галузі культури і мистецтв, задоволення пізнавальних та культурно-естетичних потреб населення, підтвердження самобутності творчих колективів та майстрів народних ремесел та вшанування видатних постатей Київщини.

Кожен район та місто, починаючи з 26-го лютого і до 11 червня, мали змогу представити свій регіон з різножанровою концертною програмою в яку мали увійти найкращі номери району (міста), тривалістю у 50 хвилин, а також оформити експозицію найкращих робіт майстрів народних ремесел з усіх жанрів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва.

В минулі вихідні представили свої стислі, але насичені програми Васильківський, Фастівський, Обухівський , Кагарлицький райони та міста Обухів, Васильків , Фастів. А яскраву крапку на завершення проекту поставив Києво-Святошинський район, який вніс до представлення програми елементи театралізації, креативний підхід , чим зруйнували прадавню форму звичайного концерту.

У холах будинків культури всі бажаючі могли переглянути експозиції майстрів народного мистецтва від кожного регіону, а гості , за бажанням, – придбати для себе уподобаний сувенір.

Багато цікавого, нового та вражаючого відмітила для себе оглядова рада проекту, в складі якої були спеціалісти центру народної творчості під головуванням директора КОЦНТКОР Олени Завальської.

Ці останні дні марафону були були наповнені атмосферою натхнення, творчості та гармонії.

Попереду величезна робота над фінальною частиною даного проекту, адже, як запевнив організаторів заступник голови – керівник апарату Київської обласної державної адміністрації В’ячеслав Кучер: «Такі проекти влада з задоволенням підтримає і прикладе всі зусилля, щоб свій день народження Київщина зустріла достойно».

Джерело: http://koda.gov.ua