Українки розробили GPS-маячок для пошуку вкрадених велосипедів

19 Травня 2017 17:01

wikimedia.org

Українки Катерина Стеценко та Алла Божко створили проект Finder.

Він допомагає відстежити вкрадений велосипед на інтерактивній карті та миттєво передати дані в поліцію.

Це GPS/GSM-маячок, який можна заховати у велосипедній вилці. У ньому є датчик вібрації: як тільки зловмисник спробує розрізати захисний замок – спрацює сигналізація.

Якщо врятувати велосипед усе-таки не вдасться, можна буде простежити його пересування на карті.

Веб-сервіс Finder дозволить ввести паспортні дані велосипеда, щоб у разі крадіжки пришвидшити написання заяви в поліцію і підтвердити права на його власність.

Користувачі також зможуть побачити на карті рух усіх вкрадених велосипедів і, перебуваючи неподалік, допомогти їхнім власникам.

На думку розробниць, так їхній проект розвиватиме соціальну взаємодію серед велоспільноти.

Дівчата уже представили робочий прототип своєї розробки на International Startup Battle у Сан-Франциско, однак стартуватимуть саме на українському ринку.

Насамперед орієнтуються на співпрацю з мережами спортивних магазинів, щоб маячок Finder зміг придбати кожен велосипедист.

“Нашим рішенням уже зацікавилися велопрокати з Києва, Одеси та інших міст, адже Finder суттєво спростить їхню систему відстеження велосипедів. До того ж, на базі наших датчиків вони зможуть збирати інформацію про пройдений кілометраж кожного велосипеда й приймати рішення про необхідність ремонту”, – розповідає співзасновниця Finder Катерина Стеценко.