В українському кіно відчувається дефіцит творчих кадрів – Іллєнко

11 Травня 2017 09:15

Глава Держкіно Пилип Іллєнко заявляє, що українське кіновиробництво завдяки збільшеному держфінансуванню вже починає відчувати дефіцит творчих кадрів.

“Потрібно визнати, що бюджет, який був виділений на підтримку кіно в 2017 році (500 млн грн) є найбільшим за всю історію незалежної України, і він дозволяє говорити про те, що відбувається інтенсивний розвиток. Ми за великим рахунком починаємо стикатися з тим, що починаємо відчувати дефіцит творчих кадрів “, – сказав глава Держкіно на прес-конференції в Києві у середу, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Він зазначив, що зараз Держкіно здійснює підтримку 50 повнометражних художніх фільмів, а всього близько 90 проектів.

“Є серозна необхідність говорити про розвиток кіноосвіти, ми сьогодні стикаємося з тим, що фактично нам необхідно значні зусилля вкладати в освіту професійне, даючи можливість українським студентам їздити за державний рахунок вчитися за кордоном”, – сказав Іллєнко.

За його словами, попри активний розвиток кіноіндустрія в Україні ще не стала самодостатньою, однак, якщо держава продовжить активно підтримувати кіновиробництво протягом 5 років, тоді можна буде говорити про самостійний розвиток індустрії.

“Я думаю, якщо така підтримка з боку держави українського кіно буде відбуватися ще мінімум 5 років поспіль, то українська кіноіндустрія вийде на рівень самодостатності, коли можна буде говорити про зміну підходів”, – додав Іллєнко.