Ці кулінарні хитрощі допоможуть не пересолити та зробити їжу смачнішою

18 Квітня 2017 12:11

http://news.psu.edu

Часто страви, які нам особливо смакують, дуже солоні.

Це не дуже корисно, кажуть лікарі. Надмірне споживання солі має низку побічних ефектів – від підвищення кров’яного тиску до затримки води у організмі.

У довгостроковій перспективі постійне пересолювання їжі може викликати суттєві проблеми зі здоров’ям, пише журнал Health.

На щастя, скоротити споживання хлориду натрію не так складно, для цього навіть не потрібно повністю відмовлятися від звичних страв та кардинально змінювати раціон.

У цьому відео ви можете дізнатися про чотири способи, які допоможуть скоротити споживання солі.

Немає часу дивитися? Прочитайте.

Ось чотири кроки, які допоможуть вам добре харчуватися без шкоди для здоров’я:

1
Приправляйте їжу.

Подрібнені чорний або червоний перець, орегано або безсольові трави, а також більшість сумішей зі спецій є відмінним способом урізноманітнити страви на вашій тарілці.

Знаєте, який бонус вони мають? Вони вільні від калорій. Тому додайте їх стільки, скільки захочете.

2
Додайте кислоти.

Кислі компоненти, так само, як і солі, є гарними ароматизаторами їжі.

Лише оберіть те, що вам до вподоби. Це можуть бути кілька крапель бальзамічного або червоного винного оцту, додані у вашу пасту чи салат. Або цитрусовий сік у якому можна посмажити курча, щоб надати йому пікантного смаку.

3
Використовуйте морські водорості.

Ці підводні рослини можуть слугувати як окрема страва, так і бути сухою приправою до звичних страв. Пошукайте такий інгредієнт серед товарів на азіатській полиці у вашому продуктовому магазині.

4
Придумуйте свої унікальні страви.

Тут мова може йти не лише про інгредієнти, які додаються до страв, а й про методи обробки продуктів та способи приготування їжі.

Наприклад, замість приготування овочів на пару спробуйте гриль, або повільно посмажте їх на повільному вогні, щоб активізувати їх аромати та трансформувати текстури.