Найщасливіші люди в світі відкрили свій секрет

11 Квітня 2017 16:48

Senfil.net

Скандинавські країни вже багато років займають перші позиції в світових рейтингах і дослідженнях за рівнем щастя його жителів, повідомляє УНН.
Цей рік не став винятком. За даними доповіді ООН World Happiness Report, скандинавські країни знову стали лідерами світового рейтингу. Тільки на цей раз Данія поступилася першим місцем Норвегії.
Найщасливіші люди кажуть, що секрет полягає в їх філософії життя, а саме дотримання принципу “хюгге” в повсякденному житті.
“Хюгге” – це спосіб життя, який пропагує затишок і розміреність. Концепція “хюгге” стала головним трендом в 2016 році, а її ідеологом став професор Майк Вікінг, ректор данського інституту дослідження щастя і автор книги – бестселера “Маленька книга Hygge – секрет датського щастя”.
М.Вікінг говорить про те, що в центрі концепції “хюгге” знаходяться не речі, а атмосфера навколишнього середовища.
“Мова йде про те, щоб перебувати поруч з тими, хто любимо. У почутті будинку. У відчутті того, що ти знаходишся в безпеці, відгороджений від зовнішнього світу, в місці, де тобі не потрібно бути пильним”.
Для датчан дуже важливо відчуття дому, пише автор. Сім з десяти жителів цієї скандинавської країни відчувають щастя саме в своєму будинку, тому для них місце проживання, а також дизайн житла має величезне значення.