Звітний концерт Богуславської школи мистецтв

4 Квітня 2017 12:37

Shutterstock

Щороку Богуславська школа мистецтв звітує перед містом і перед батьками про свої досягнення, участю у фестивалях та конкурсах, виставкою юних митців. Тож 26 березня в залі РБК відбувся щорічний звітний концерт Богуславської школи мистецтв, який відкрили ансамбль барабанщиць «Ритм» Богуславського РБК та Павліченко Анастасія з авторським віршем і піснею «Весна», яку виконала із Соболенком Максимом.

На сцені звучали музичні твори у виконанні оркестру народних інструментів «Сузір`я», під керівництвом Цуп Ю. В. (концертмейстер Дроздова І. О.) та з солісткою Владою Коростіль – клас викладача Мороз О. О., оркестру духових інструментів під керівництвом Чедрика В. Ю., ансамблю скрипалів під керівництвом Кириченка І. І. (концертмейстер Фастовець Л.М.), ансамблю бандуристів під керівництвом Задої С. Ю., хору «Мажор» та ансамблю «Позитив» під керівництвом Мороз О.О. (концертмейстер Руденко О.О.).

Цікавими і різноманітними були виступи хореографічного відділу під керівництвом Кравченко М. І., Тригуб І. М., Кравченко О. М. Танець «Фантазія» особливо здивував глядачів ілюзією левітації завдяки ультрафіолетовим лампам.

Продемонстрували свою майстерність і сольні виконавці: гітаристи, піаністи, скрипалі, духовики і вокалісти. До речі, майже всі вони стали лауреатами Всеукраїнських фестивалів і конкурсів, володарями призових місць, тому від імені школи і спонсорів, які підтримали талановитих дітей, їх було нагороджено подяками та грамотами, а завдяки активній підтримці батьківського комітету – ще й цінними призами. Окрему подяку висловили активістам батьківського комітету, а також пам’ятними медалями нагородили викладачів і працівників школи. За ініціативою педагогічного колективу та адміністрації школи викладачі художнього відділу розробили та втілили в життя емблему школи, яка представлена на пам’ятних керамічних медалях, зроблених гончарями під керівництвом Спасьонової Я. С. У виставці приймали участь учні художнього відділу: клас «Образотворче мистецтво», клас «Ткацтво» і клас «Гончарство».

Образотворче мистецтво було представлене в різних жанрах: графіка, рисунок, портрет, живопис, натюрморт; і різних техніках. Діти продемонстрували високу майстерність володіння олівцем, тушью, гуашевими, акриловими, акварельними і олійними фарбами. Всі роботи випромінюють прихід весни – це передано колористично і сюжетно, адже невдовзі Пасха! Також були представлені роботи учнів Максима Ігоревича Кириченка в скульптурі малих форм, виконані з пластеліну по металевому каркасу, розфарбовані гуашевими фарбами, покриті лаком. Ці роботи не лишили байдужими юних відвідувачів!

Клас «Гончарство» і «Тацтво» цьогоріч зробили спільну експозицію і від цього вона тільки виграла! Адже з давних-давен ці два напрямки народних промислів йшли в побуті поруч. Експозиція вийшла по-хатньму затишною, яскравою. Серветки виконані на ткацькому верстаті із традиційних матеріалів бавовна, льон, коноплі і кожен учень вплів у них свої визерунки, наповнив певним настроєм і енергетикою, використовуючи як традиційну колористику, так і осучаснену. Роботи учнів класу «Гончарство» вдало підспівували «Ткацтву»! Учні продемонстрували чудове володіння різномаїтними техніками керамічного виробництва: традиційне гончарство, поєднане із таким же розписом, ліплення, ритування, декорування поливами, затирання міддю… І, в той самий час, поруч знаходилось віковічне трипілля, традиційна дибинецька мальована миска і сучасні вироби.

Розвиток талановитої молоді та процвітання культури є одним з головних факторів здорової та розвиненої держави!

Джерело: http://koda.gov.ua