Обласна краєзнавча акція “Бібліотека: день за днем”

28 Березня 2017 10:02

bc-like.com

Багато в Україні є мальовничих, незрівнянних, дивовижних куточків природи, які полонять своєю красою серця багатьох людей. Одним, напевно, з найкращих куточків є Київщина, яка у цьому році святкує свій 85-ти річний ювілей. Це край, прославлений піснями й легендами, історією та красою, гарними людьми і прекрасними краєвидами природи.

17 березня відділом молоді та спорту Білоцерківської райдержадміністрації спільно з працівниками Шкарівської бібліотеки проведено інтелектуальну гру для старшокласників “Краса і велич рідної Київщини”.

У літописі області є чимало призабутих і цікавих сторінок, до яких ми й спробували зазирнути. Гра складалася з кількох цікавих інтелектуальних маршрутів. А саме, “Видатні особистості Київщини”, “Наші міста та містечка”, “Подорожуємо Київщиною”, “Архітектурні пам’ятки Київщини”, “Наші торгові марки — найкращі”, “Квітуча моя Київщина”. Зміст інтелектуальної гри полягав у тому, що учасники мали дати якомога більше правильних відповідей і пройти чим більше турів. Відповіді на питання об’єктивно оцінювало журі. Тож в аудиторії панувала атмосфера бойового духу та змагання, так як кожен хотів проявити себе якомога краще.

Учасники гри побували у світі природи, культури, архітектури рідного краю, здійснили подорож в минуле та зрозуміли, що можуть пишатися його історією. У найвідповідальнішому – останньому маршруті гри учасники мали можливість власноруч прикрасити карту області квітами, вписавши на них своє найзаповітніше бажання та скуштувати смачний коровай як символ щастя та достатку.

Протягом шести турів гри всі учасники активно демонстрували свої здібності, ерудицію та знання. У результаті тривалої боротьби перемогу в інтелектуальному змаганні здобув Назар Пархоменко, який за підсумками набрав найбільшу кількість балів і отримав кубок переможця та цінні призи. Вітаємо його з перемогою і бажаємо подальших успіхів!

Загалом, під час проведення гри панувала весела та дружня атмосфера. Як гравці, так і організатори отримали велику кількість позитивних емоцій та вражень. Надалі ми обіцяємо проводити більше подібних заходів, де кожен охочий може випробувати свої знання, дізнатися про щось нове та цікаве, а також просто весело та з користю провести час.