Відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання у Фастівському районі

23 Березня 2017 15:30

ytimg.com

21 березня в Півнянській загальоосвітній школі І-ІІІ ст. відбулося відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання у Фастівському районі під гаслом «Хай звучить веселий сміх на дитячім святі книг!». Метою проведення заходу є популяризація дитячого читання, повага та любов до української книги.

Учасниками заходу стали учні молодших та середніх класів школи. Вони розповідали присутнім про історію створення книги, правила поводження та догляд за книгою. Школярі читали вірші та співали красномовних пісень про книгу. Яскравим літературним оглядом стала захоплююча сценка «Книжкова лікарня».

Свято книги продовжувалося історичними літературними подорожами, різноманітними іграми та вікторинами, конкурсами та завданнями. По закінченню заходу дітвора отримала подарунки від депутата Київської обласної ради Олександра Волинця.

Зі святом книги дітей також вітали начальник культури, молоді і спорту Фастівської РДА Тетяна Машовець, Дмитрівський сільський голова Павло Стеблівський та адміністрація школи. Варто зазначити, що «Книжчині іменини» були підготовлені бібліотекарями Фастівської районної дитячої бібліотеки (директор Наталя Возна) спільно з бібліотекарем та працівником будинку культури с. Дмитрівка.

Довідково. Всеукраїнський тиждень дитячого читання традиційно проходить на весні. У незалежній Україні Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги було засновано 22 лютого 1993 року.

Джерело: http://koda.gov.ua