Безробітних жінок на Київщині все менше

22 Березня 2017 09:14

У суспільстві існує певний стереотип, що у безробіття «жіноче обличчя». Однак аналіз сучасного ринку праці Київської області спростовує це визначення. Серед 21 тисячі безробітних, офіційно зареєстрованих на початку року на Київщині , частка жінок становить 46 відсотків. Тож, можна говорити про тенденцію до зменшення кількості жінок серед непрацюючого населення. За минулий рік, за даними Київського обласного центру зайнятості (КОЦЗ), відкрили власну справу 74 жінки. Зараз вони реалізують свої вміння в сфері дизайну, надання освітніх послуг, перукарського мистецтва.

На громадські роботи з початку року отримали направлення 250 жінок. Нинішні ж безробітні жінки це здебільшого колишні працівники в сфері сільського господарства, оптовій та роздрібній торгівлі, державному управлінні.

За свіжими даними КОЦЗ на Київщині з початку 2017 року 2236 роботодавців заявили потребу у 6673 вакантних посадах. Це на 21,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року. За даними Державної служби статистики, середня зарплата у Київській області на початок року складає 6160 грн, а от у Києві – більше 9 000 грн. Судячи з попередніх показників, рівень зарплати у регіоні зростає.