Опитування: багато укранців не вірять, що вища освіта допоможе знайти хорошу роботу

14 Березня 2017 13:10

studway.com.ua

Лише 26% населення згодні з твердженням, що вища освіта в Україні дає можливості знайти хорошу роботу (не згодні – 56%).

Про це свідчать результати загальнонаціонального соціологічного опитування «Освіта в Україні», проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва разом із фірмою «Юкрейніан соціолоджі сервіс» та оприлюднені сьогодні під час прес-конференції, передає кореспондент АСН.

Так само лише 26% вважають, що вища освіта дає усім рівні можливості навчатися безкоштовно (не згодні з цим 58%).

Як зазначається, думки населення щодо того, чи дає змогу вища освіта реалізуватися найбільш здібним і талановитим людям, поділилися приблизно навпіл: і з цим згодні 43%, а не згодні 37%.

«Трохи більше чверті (27%) населення хотіли би повчитися за кордоном (у 2015 р. таких було 39%) та лише третина опитаних хотіли б відправити на навчання за кордон своїх дітей (у 2015 р. таких було 45%). Примітно, що кількість тих, хто не хотів би відправляти дітей на закордонне навчання (33%), переважає кількість тих, хто хотів би, але не має такої можливості (28%)», – йдеться у результатах опитування.

Крім того, наголошується, що вартість навчання в українських вишах переважна більшість населення стабільно вважає зависокою (65% у 2016 р. та 64% у 2015 та 2014 рр.).