У Переяслав-Хмельницькій школі-інтернаті відкрили меморіальну дошку воїну АТО

13 Березня 2017 14:43

http://news.meta.ua

9 березня, у Переяслав-Хмельницькій школі-інтернаті відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки Олександру Домашенку – випускнику цього навчального закладу, гранатометнику 25-го окремого мотопіхотного батальйону “Київська Русь” 54-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, який загинув під час бойових дій в зоні проведення АТО, захищаючи цілісність і недоторканість нашої держави.

Родом Олександр із Яготина. Із 2003 року, після позбавлення батьківських прав його батьків, він виховувався в Яготинському дитячому будинку “Віночок”. Після школи-інтернату, закінчив ЦПТО, що також в нашому місті. У 2012 році відслужив строкову службу в 26-й артбригаді. На війну пішов добровольцем у червні 2014 року. Пройшов пекло так званого Дебальцівського котла. Був поранений. Після демобілізації в липні 2015 році повернувся додому, але за кілька місяців підписав контракт на військову службу і знову пішов на фронт.

9 липня 2016 року солдат Домашенко, який мав позивний “Домік”, загинув. Це сталося під час артилерійського обстрілу позицій українських військових поблизу села Троїцьке Попаснянського району Луганської області. Йому було лише 24 роки. Олександра Домашенко посмертно нагороджено орденом “За мужність” III ступеня.

Джерело: http://koda.gov.ua