У Макарівському районому Будинку культури пройшов конкурс читців — декламаторів поетичного слова

13 Березня 2017 11:40

noseinabook

10 березня у Макарівському районому Будинку культури пройшов другий районний конкурс читців — декламаторів поетичного слова, присвячений Т.Г. Шевченку “Ти в моєму серці Україно, думою Шевченка гомониш”, в якому взяли участь учні Макарівського НВК “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів — природничо-математичний ліцей”, Макарівського НВК “Загальноосвітня школа І ступеня — районна гімназія”, читці районного будинку культури.

Цього ж дня у районній дитячій бібліотеці для дітей пройшла тематична година до Шевченківських днів, яку підготували учні 4-А класу Макарівського НВК “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів — природничо-математичного ліцею” під керівництвом класного керівника К.Хоменко за участю учнів 4-Г класу (класний керівник І.Васильчук).

Діти розповіли про життєвий шлях Кобзаря та прочитали віршовані твори: “Заповіт”, “Реве та стогне Дніпр широкий”, “Садок вишневий коло хати”, “Сон”, “Тече вода”, “Зацвіла в долині”, “Тарасова ніч”, “На Великдень, на соломі”, “І тут і там, скрізь погано”, “Мені тринадцятий минало”, “Тяжко, важко…” та інші.

Також був проведений бліц-турнір щодо уважності присутніх на заході та набутих знань стосовно життя і творчості Т.Г. Шевченка, зокрема: потрібно було назвати псевдонім Шевченка, відповісти на запитання: коли і де народився Т.Г. Шевченко, що означає ім’я Тарас, як називається перша збірка віршів поета, хто такі кобзарі, у якому селі проходило дитинство Кобзаря, де він здобув освіту тощо.

Учні прослухали і пісні у сучасній та народній обробці на вірші Т.Г. Шевченка: “Якби мені черевики”, “Од села до села” та пісню “Мила земля” – поета і композитора В. Хоменка.

Джерело: http://koda.gov.ua/